ALTERNATİF BİRİMLER (Alternate Units)
"ALTERNATE UNITS (Alternatif Birimler)" SEKMESİ Mevcut birimin yanında ikinci bir birim kullanılacaksa gerekli ayarlar burada yapılır. Milimetrik ölçünün yanına inç ölçüsünü yazdırmak gibi. Bu sekmenin kullanılabilmesi için Display alternate units onay kutusu işaretlenmelidir (Şekil 1).
Şekil 1:Alternate Units sekmesi 1.ALTERNATE UNITS (Alternaif Birimler)BÖLÜMÜ Bu bölümde alternatif birimlerle ilgili aşağıdaki düzenlemeler yapılır:
♦ Unit Format (Sayı Biçimi) kısmından sayı biçimi ayarlanır. Ülkemizde kullanılan Decimal (Ondalık) sayı biçimi seçilir.
♦ Precision (Hassasiyet) kısmından virgülden sonraki basamak sayısı ayarlanır. Makinecilikte virgülden sonra 2 veya 3 basamak tercih edilir. Bizim tercihimiz 2 basamaktır.
♦ Round off (Yuvarlatma) kısmına yuvarlatma sayısı girilir. Default değer 0’ dır. Yuvarlatma yok demektir. 1 sayısı girilirse yuvarlatma yapılır. Yarımdan aşağısı dikkate alınmaz. Yarımdan yukarısı bir üst sayıya yuvarlanır. Örneğin 30.49=30 alınır. 30.50=31 alınır. Bu durum makinecilikte kabul edilmez. Değer 0 olarak kalmalıdır.
♦ Prefix (Ön ek) kısmından sayıların önüne sürekli konulacak işaretler ayarlanır. Bu durum tercih edilmez.
♦ Suffix (Son ek) kısmından sayıların sonuna sürekli konulacak işaretler ayarlanır. Bu durum da tercih edilmez. 2.ZERO SUPPRESSION (Sıfır gizleme) BÖLÜMÜ Ondalıklı sayılarda sayının en başındaki ve sonundaki sıfırların gizlenmesi ayarları yapılır. Leading onay kutusu işaretlenirse en baştaki sıfırlar, Trailing onay kutusu işaretlenirse en sondaki sıfırlar gizlenir. 3. PLACEMENT (Yerleştirme) BÖLÜMÜ Alternatif birimin birinci ölçünün neresine yerleşeceği bu bölümden ayarlanır (Şekil 2). ♦ After primary value (Birinci değerden sonra) seçeneği seçilirse alternatif birim birinci ölçünün sağ tarafına ve köşeli parantez içine yerleşir)
♦ Below primary value (Birinci değerin altına) seçeneği seçilirse alternatif birim birinci ölçünün alt tarafına ve köşeli parantez içine yerleşir)
Şekil 2:Alternatif ölçünün yerleşme şekilleri